בית בלפיד

 

תכנון ועיצוב בית צמוד קרקע דו מפלסי 100 מ"ר בנוי + גינה 300 מ"ר.

בני הזוג ביקשו בית פונקציונלי, שאינו מנקר עיניים, שישקף אותם ואת אורח חייהם. בחרנו ברעיון לשלב בין הפונקציונליות לעיצוב לצד סקלת גוונים מהטבע - שמיים ואדמה.

 

התחלנו בבחירת הריצוף, שמשלבת מספר אריחים בגדלים משתנים ומתאימה לחוץ ולפנים כאחד.
הריצוף הונח כבר בשער הכניסה לבית, נכנס פנימה לחלל הציבורי, למטבח, לסלון, למדרגות ולחדרי הרחצה - ויצא מאזור הסלון לעבר הגינה האחורית.

 

שיפוץ של חדרי האמבטיה ושימוש באותה סכמת הצבעים יצרה קו וסגנון אחיד לבית כולו.

 

אהבתו של בעל הבית לעץ, קיבלה ביטוי במקומות שונים בבית ומחוצה לו.


כדי להיענות לדרישת בני הזוג למספר מקומות קריאה וישיבה בחוץ, הוצב ספסל מחוץ לדלת הכניסה, פינת זולה מתחת לעצים וספסל עץ מרחף שבעל הבית הכין במו ידיו שיוצא מקו הסלון לכל אורך הגינה ומזמין לשבת עליו, להירגע כשתחתיו נמצאים חלוקי נחל שמחזקים את תחושת הטבע.

 

בני הזוג ביקשו להוציא את איזור האירוח לחצר, דבר שיאפשר להגדיל את אזור הסלון ויגדיר מבואת כניסה.

עיצוב הסלון שומר על קו ריהוט קלאסי וחמים: זוג כורסאות מודולריות מאפשרות את שינוי המנח לספת אוהבים מאוחדת שרופדה בבדים הפוכים להדגשת היין והיאן.

פינת האוכל לשימוש יומיומי הוכנסה למטבח, מאחורי קיר הקמין דבר שאפשר גם תליית מסך טלוויזיה.

 

כחלק משיקולי התקציב הוחלט להשקיע את מירב הכסף בשיפוץ עצמו, בעניין עיצוב המטבח הוחלט לשדרג את הקיים ולהחליף למערכת שולחן וכסאות פשוטים יחסית, לצבוע אותם בלבן, ולהשתמש במדבקת קיר שמוסיפה חן.


פרטי הום סטיילינג נוספים בבית המשיכו את הקונספט: חדר הילד המתבגר עוצב בהשראת חלומו הגדול ללמוד בניו יורק, ותחביביו של הילד הצעיר באו לידי ביטוי במדבקת כדורגל שהודבקה על קיר המיטה, נדנדת פוף ופינת עבודה לתחביב הרכבת הלגו.

 

חדר השינה של ההורים עוצב בשלב מאוחר יותר על ידי בעלי הבית בליווי ובהדרכת המעצבת, והוא שומר על מראה רך ורומנטי בגוונים בהירים ומזמין מחלונו את הירוק שבחוץ להיכנס פנימה.