דירת גג ברמת גן

 

עיצוב דירה  באחד מרחובותיה הותיקים של רמת גן.

הדיירים: זוג + 3 בנים קטנים, דרשו עיצוב של החלל הציבורי עם נגיעות צבע בחדרי השינה.

 

תכנון הדירה:

בתהליך תכנון הדירה הוחלט לפתוח את אזור המטבח ולתת לו מקום רחב יותר בכדי למלא פונקציונליות שהיתה חסרה בו קודם ובנוסף לאפשר ארוחות משפחתיות אינטימיות.

נבחרה סקלת גוונים של אפור-לבן-שחור עם נגיעות של צהוב. הריצוף נבחר בגוון אפור.


ביצוע השיפוץ:

בתהליך ביצוע שיפוץ הדירה הוחלפו מקומם של המטבח ופינת האוכל. שבירת הקיר שחצץ בעבר בין הסלון למטבח פתחה את החלל כולו ואפשרה למטבח להתפרס עד לקיר הממשיך את מפתח הסלון. ובשל היותו מטבח ארוך הוחלט על גוון לבן שבור שירכך את המפגש עם הרצפה האפורה.

 

העמוד התומך שנותר, חופה בבריקים אפורים מצד הסלון ומצד המטבח נצבע בצבע מגנטי בגוון צהוב ומשמש למקום תצוגה לציורי הילדים אשר נגלים רק לעיני בני הבית.

 

דלפק ארוך חוצץ בין המטבח לסלון, מאפשר צפייה ישירה בטלויזיה ומשאיר את איזור הסלון נקי ומסודר.

 

הום סטיילינג:

הקונספט העיצובי של החלל נבנה סביב הספה, אותה ביקשו הדיירים להשאיר.

בשל הגוון הכהה והמסה הויזואלית שהיא יוצרת, הוחלט על הום סטיילינג ועל בחירות טקסטיל שירככו מעט את המראה הנוקשה שלה.

נגיעות של צהוב במקומות ספציפים בחלל כמו בכבלים של גופי התאורה, העניקו מראה מעורר ושמח.

 

ויתור על כורסאות לצד הספה העניק חופש תנועה למשחק עבור הילדים. במקומן, הונחו שני שרפרפים אווריריים אשר תרמו גם הם לתחושת המרחב.

 

משום שהדירה התברכה במפתחי אור רבים נתלו וילונות רכים ושקופים על-מנת לשמר זאת.

המחשבה המעמיקה על הפרטים במהלך התכנון, השימוש בסקלת הצבעים שנבחרה ועד לחפצי הנוי - העניקו לדירה מהפך של ממש!

1/21